Reglement en Routebeschrijving

Puzzelreglement Midden-Nederland

Het type puzzelrit waar u bij de Harderwijker Automobiel Club (HAC) aan deel kunt nemen is een autopuzzelrit. In het verleden hebben we bij de HAC ook wandel- en (brom)fietspuzzelritten georganiseerd maar de laatste jaren concentreren wij ons op de puzzelrit per auto.

Al onze ritten worden verreden op het Puzzelreglement Midden-Nederland. In dit reglement staan (hoe kan ook anders) de spelregels van de puzzelrit uitgelegd. Het is van belang dit reglement van tevoren goed door te nemen, want de uitzetters van de rit zullen proberen om u op basis van dit reglement in de val te laten lopen.

Routebeschrijving

Er wordt door de uitzetters een routebeschrijving opgesteld waarbij zij u vele malen op een dwaalspoor proberen te brengen. De kunst is nu om niet in de valkuilen van de uitzetter te vallen en zo lang mogelijk op de goede route te blijven. U zult echter nooit verdwalen, aangezien een ‘foute’ keuze onderweg altijd wordt opgevangen door een routewijziging waarmee de rijder weer op de goede route terecht komt. Ook op de ‘goede’ route staan deze zogenaamde ‘opvangers’. Onderweg heeft u waarschijnlijk vaak geen idee of u zich op het juiste deel of op een foutief deel van de route bevindt.

 

Om een goede indruk te krijgen van wat we bedoelen met een routebeschrijving hebben we een voorbeeld van een routebeschrijving opgenomen. Het voorbeeld van de routebeschrijving is weliswaar een voorbeeld van een fietspuzzelrit, maar zou ook van toepassing kunnen zijn op een autorit. Probeert u eens in het voorbeeld de vallen te vinden. Dit zal niet altijd meevallen, ook in ‘heel gewone’ opdrachten kan toch een val zitten.

Uitleg

Wilt u weten welke vallen opgenomen waren in het voorbeeld, bekijk dan hier de uitleg van bovenstaande routebeschrijving. Na afloop van iedere rit zal u, alvorens we over gaan tot de prijsuitreiking, door de uitzetter een uitleg overhandigd worden.